Jonathan Grape - Mitt utbytesår

8 veckor.

Kategori: Allmänt

Hej på er!
 
Det va ett tag sedan jag bloggade men jag tänkte sammanfatta min två första månader här i USA med lite bilder och text. Ska försöka bättra mig lite med skrivandet men det är alltid samma saker som händer hela tiden, skola, plugg sedan helg där man bara tar det lugnt och softar typ. 
Just nu är jag sjuk och det suger verkligen. Blivit smittad av min värdbror tror jag för han var sjuk förra veckan, hoppas det går över snart bara så jag kan fortsätta med att träna och vara aktiv.
 
Resan började alltså för två månader sedan, helt sjukt vad tiden gått fort tycker jag. På dessa två månader har jag hunnit göra mycket roliga saker med min familj och min vänner här. Här kommer lite bilder i random ordning för jag är för lat för att lägga allt i ordning haha:
 
Träffade två killar i Stockholm som också skulle åka till USA och vara utbytesstudenter detta år. På höger sida står Jonathan (snyggt namn va?) och på vänster sida står Fredrik. Dessa två mannar va sjukt sköna och jag har haft lite kontakt med dom. Hoppas jag träffar dom i slutet på året också!
 
Ja jag var ju i New York i två dagar inna jag åkte till Manistee så är ju tvungen att lägga upp lite bilder därifrån också! Här kommer dom!
 
 
 
Har varit ute med min värdfamiljs båt några gånger och fiskat. Det har varit mysigt och kul och mycket fint att titta på:
 
 
Har ju blivit en del vollybollmatcher också för min värdsyster spelar det. Det är alltid kul att kolla på för de är riktigt duktiga! En sport som nästan alla tjejer spelar här. Här kommer tre bilder från det:
 
 
Det har varit några kvällar det har varit helt stjärnklart och bara underbart att vara ute då vi har bjudit in kompisar och familjer och bara suttit ute och pratat framför en brasa och haft en bra stund. Här kommer lite bilder från det:
 
 
Jag har ju varit i Detroit också! Glömde nästan bort det! Det var sjukt coolt att se en riktig baseboll match i en arena som tar dubbelt så många personer som det bor i hela Åkersberga, och att det var fullsatt var ännu coolare. Här kommer lite bilder på världens häftigaste arena:
 
 
 
Har varit på min första och enda homecoming någonsin vilket också var kul. Något jag alltid kommer komma ihåg! Här är en bild på mig och boysen jag gick dit med:
 
 
Jag har varit på några cross country möten och tävlingar också. Min värdbror springer för skolans lag och är duktig och snabb. Han är bara tio år gammal men springer med folk som är betydligt äldre än honom. Här kommer lite bilder på det med:
 
 
 
Som sagt så har dessa två månader flugit förbi och varit väldigt roliga! Mitt år här i Manistee kommer vara grymt bra och kul och jag kommer aldrig glömma bort det. Jag har det sjukt bra och varje dag lär jag mig mer och mer vilket känns bra. Det jag inte kunde säga igår kan jag säga idag så jag lär mig att uttrycka mig mer och mer hela tiden. 
 
Hoppas ni har det lika bra hemma som jag har det här! Saknar er alla! 
 
Vi hörs snart, hare!
 
 
 
 
 
 

Homecoming.

Kategori: Allmänt

Förlåt för dålig uppdatering hörrni. Har haft en sjukt fullspäckad vecka med stört mycket läxor och så var det homecoming samtidigt vilket inte gjorde saken bättre om vi säger så. Menmen:
 
Idag är det måndag vilket betyder läxdag, pluggat från jag kom hem till middag för jag har prov imorgon. Det svåra är inte att lära sig allt, jag kan kopiera allt in i huvudet men då har jag ingen aning om vad jag skriver ner sen på provet. Allt blir mycket svårare såfort man ska göra det på engelska, speciellt när man håller på med stenåldern och skriver om olika religioner osv men jag ska göra mitt bästa iaf. 
Idag under min extreme fitness lektion så hade jag min chest-day och min lärare ville att jag skulle lyfta det tyngsta jag kunde. Jag la på så mycket orkade och sedan var det dags att kolla, då när jag skulle trycka upp stången och haka fast den så knakade det ganska brutalt i min axel så nu får jag inte köra med tunga vikter på ett tag vilket suger men får hoppas att det blir bra snart istället! Kanske ska börja köra mer ben innan skidsäsongen...
 
Förra veckan var bland den bästa veckan sen jag kom hit. Det var homecoming vecka vilket betyder att man har en dans i slutet av veckan. Under veckan så var det olika dagar man skulle klä ut sig och man fick poäng till sin klass om man gjorde det så jag klädde ut mig i hel vitt en dag, hade tofsar i håret och hade min värdsysters illrosa tröja på mig en annan dag.. Ni fattar, man hade olika kläder och stilar. Under veckan var det också mycket sport som var på kvällarna som man var och kollade på. En vollybollmatch som hela skolan var och kollade på och sedan på torsdagen var det den största amerikan football matchen på hela året. De va sjukt coolt för skolan hade gjort ett tifo och matchen va live på tv så de va ännu coolare att vår lilla skola var med på tv! På fredagen var man klädd i skolans färger, blått och guld vilket också var svincoolt för alla, verkligen alla, hade det på sig! Det var en parad efter skolan igenom staden och det va fint för de va en hel orkester som spelade och alla cheerleaders gjorde sina volter igenom och det va mäktigt!
 
På lördagen var det dags, det jag fått höra vara det roligaste på hela året: Homecoming dansen.
Dagen började med att jag åkte med min värdpappa och min värdbror ut till deras stuga och vi tog med deras jetskis och vi lekte runt i deras sjö i timmar, va så jäkla kul. Så mamma och pappa, om ni läser detta så vet ni vad jag vill ha i 18 års present sen när jag kommer hem! Haha det var så jäkla kul! 
 
Jag kom hem från stugan runt 16 och gjorde mig i ordning för att sedan åka till en polare och käka middag innan dansen. Klockan 6 var jag hos honom och vi va ett gäng på 4 killar så de va soft att hänga med dom istället för att vara hemma. Riktigt schyssta killar! Här kommer en bild på oss innan vi åkte till dansen:
 
 
Själva dansen var sjukt kul, men den va lite som ett disko för småkids haha. Ballonger överallt och många va ganska barnsliga men de va väldigt kul ändå! Har aldrig dansat så mycket någinsin förut, har fortfarande träningsvärk i mina vader och lår från det. Dansen började 20.30 och slutade 00.00, då fick jag skjuts hem av en kille vilket var sjukt skönt för jag har ingen aning om hur jag skulle kunnat komma hem annars haha. Va uppe till typ 2 och pratade med mina värdföräldrar och alla som var här och vi hade det kul då med! 
 
Igår så var jag någolunda trött hela dagen men de va de värt, haha. 
 
Ja man de va hela homecoming veckan tror jag, jag köpte en tröja också om ni vill veta det. Om ni vill följa min resa med bara bilder så kan ni följa mig på instagram! Där heter jag jgraape :) 
 
Ha det bra så hörs vi snart! 
PÖZZ