Jonathan Grape - Mitt utbytesår

Michigan baby

Kategori: Sommarlov

Jag ber om ursäkt för mitt språk på mitt förra inlägg. Det framgick ganska bra att jag inte kan det svenska språket så bra med ord som orutta, åla, mm. Sorry för det hörrni! menmen, ibland går det lite för fort när man skriver.

Jag är just nu på resa i USA med min familj för min pappa fyller 50 år och detta är hans present från oss och släkten.
När jag vaknade igår morse så gick jag upp som vanligt och började göra mig i ordning. Jag gick och åt frukost med familjen och gick tillbaka till rummet för att borsta tänderna och sedan packa ner allt i min väska för vi skulle åka vidare. Jag gick ut med min väska till bilen och hjälpte pappa att få in allt i bilen. När jag kom upp på rummet igen så står min mamma och syster och ler och säger att jag borde kolla min mail. Jag blev såklart nyfiken och letade upp min telefon för att kolla mailen. När jag såg att mailet var från explorius så blev jag så glad att jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta.
-Jag har fått en familj, skrek jag i glädje till min familj och sprang runt som ett maniac.
Jag har som sagt fått en familj. Jag ska bo i en stad som heter Manistee i Michigan i 10 månader och det kommer bli asnice. Den ligger några miles från Lake Michigan som är en sjukt stor sjö. Staden har runt 6000 invånare, alltså är den ganska liten. Jag ska gå på ett high school som har runt 500 elever, så det är som på TEG typ.

Min värdfamilj består av en mamma, en pappa, en lillasyster, en lillebror, en hund och en katt.
Just nu är jag så uppspelt att jag inte riktigt vet vad jag ska säga eller skriva. Det ska bli så himla kul att komma dit och leva "deras" liv ett år.

Om ni har några frågor så kan ni kommentera detta inlägg så svarar jag så fort jag kan!

När jag får veta mer så skriver jag det självklart här!

Ha det!
/ Jonte




blogg å grejer

Kategori: Allmänt

Yes, då var det dags! Nu ska jag börja och skriva om mitt kommande år som utbytesstudent. 
 
För några månder sedan så bestämde jag mig för att göra ett utbytesår i USA. Jag börjde prata med min mamma och pappa om det och de tyckte det lät som en bra idé och att jag skulle göra det. Jag började leta upp potenciella rese-organisationer jag skulle kunna åka med och hittade explorius. Jag bestämde mig för denna organisation och började jobbet med att fylla i papper, svara på frågor, gå på möten, söka visum, bla bla bla.. ni fattar. Att fylla i alla dessa papper är inte lätt. Allt är på engelska och måste göras precis som det står i anvisningarna annars blir det inte godkänt och då får man inte åla iväg, det är jättepetigt. 
Efter många timmar, bråk och slit är det äntligen klart och jag vet att jag kommer få åka iväg till USA 10 månader från och med i höst. Jag blir borta från hela tvåan i gymnasiet och när jag kommer hem får jag gå tvåan, alltså med 97:or, troligtvis på täby enskilda gymnasium eftersom det är där jag gick innan jag bestämde mig för att jag skulle åka iväg. Jag har gått i världens bästa klass nu i 1:an och det är så tråkigt att jag ska lämna dem. Vi har haft en sån bra stämning i klassen hela tiden och att jag inte får gå ut gymnasiet med dom är ganska sorgligt. Om från EM1A läser detta så ska ni veta att ni är världsbäst! Ta åt er, för ni är guld värda. 
 
För varje dag som går så blir jag mer och mer pirrig för att få veta vart jag kommer hamna i staterna. Jag har inte fått någon familj än så jag är väldigt nervös men jag tror att vart jag än hamnar blir det bra! 
 
Så fort jag får reda på saker så kommer jag skriva det här på bloggen! Om ni vill följa min resa via bara bilder så kan ni följa mig på instagram, där heter jag: jgraape. Det är bara följa!
 
Detta var ett långt jäkla inlägg men jag är rätt orutta på detta bloggande, hoppas ni överlever! 
Hare!
/ Jonte